”Unde-s mulți, Bucureștiul crește! Primul lucru pe care îl fac este să strâng un nucleu de oameni care văd lucrurile în același mod. Apoi totul devine mai ușor”
Postat December 23, 2022
Foto: Bogdan Dinca

Care este relația ta cu Bucureștiul acum?

Variază, dar momentan este o relație mai mult de love decât de hate :).
Dincolo de toate lucrurile ce trebuie îmbunătățite, pentru mine orașul este o sursă continuă de oportunități: profesionale, culturale, de divertisment sau socializare.

Ce te motivează să continui să te implici în relația ta cu orașul?

Trebuie să precizez că nu m-am născut în București, am ajuns aici datorită facultății; și am găsit suficiente motive să rămân.

Oamenii sunt principalul motiv care mă fac să propun și să mă implic în proiecte care aduc un pic de bine în capitală. Indiferent de direcția în care am mers (mediu, wellbeing, sport, social) am descoperit mereu Oameni dispuși să ofere din resursele lor pentru o cauză în care se regăsesc.

În plus, orașul este în continuă schimbare. Găsesc mereu surprize plăcute, colțișoare ascunse care mă fac să apreciez mai mult Bucureștiul.

Când nu îți place ceva, cum te mobilizezi să schimbi lucruri? Ai niște pași sau niște gânduri pe care le folosești?

Unde-s mulți, Bucureștiul crește! Primul lucru pe care îl fac este să strâng un nucleu de oameni care văd lucrurile în același mod. Am norocul să cunosc mulți oameni implicați, cu spirit de inițiativă, care spun “Hai să încercăm!” și “Cum te ajut?”.

Apoi totul devine mai ușor: discutăm ce soluții sunt, cum le putem pune în practică, ce resurse avem nevoie. Totul pornește de la oameni.

Dar contează mult și partea de organizare, care face implementarea mai eficientă și mai ușoară pentru toată echipa.

De ce ar trebui să se implice oamenii care locuiesc în București cand nu le place ceva?

Este ușor să criticăm, să găsim lucruri care nu ne plac în jurul nostru, sau să găsim vinovați. Dar modul în care arată și se simte orașul reflectă exact gradul de implicare al oamenilor de aici.

Mai avem de învățat multe despre civism, dar eu cred în puterea exemplului și în forța unei comunități. Dacă fiecare s-ar implica într-un proiect de suflet, la un nivel oricât de mic, ar simți diferența. Și ar continua să se implice mai mult.

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
TAGURI
CITEȘTE MAI DEPARTE: