Viziune
Ne dorim un București cu comunități reziliente, în care membrii sunt activi și implicați în bunul mers al comunităților.
Bucharest Powered by People este un incubator al rețelei de oameni cu inițiativă din București. Creăm un spațiu sigur, pentru ca ei să crească și să se crească unul pe altul. Vrem să le luăm o parte din griji, pentru ca ei să se concentreze pe misiune, nu pe ziua de mâine. Să îi ținem aproape, într-o rețea de oameni care simt că aparțin de oraș și de comunitate.
Abordare
Abordarea noastră de dezvoltare de comunități este bazată pe lucrul cu liderii acestora în mod special. Ne propunem să-i susținem în a-și dezvolta cunoștințele, skills-urile, atitudinile și valorile, precum și alte aspecte de dezvoltare personală care sunt relevante pentru munca lor de lideri comunitari. Vrem să-i conectam între ei mai mult și să facilităm formarea unei rețele de lideri și de comunități din București.
Evenimentele speciale vor fi dedicate întregilor echipe și comunități, pentru a ne asigura că se face un transfer de cunoștințe și de experiențe mai departe.
Obiective de învățare
Vrem să ajutăm participanții să devină lideri comunitari încrezători care:
- Își înțeleg comunitățile și iau parte la dezvoltarea lor
- Sunt capabili să se adapteze rapid la schimbări
- Își întăresc continuu abilitățile de leadership participativ
- Percep dezvoltarea comunității lor într-un context mai larg, al dezvoltării orașului
- Formează o rețea de suport
- Au grijă de ei și de grupurile sau organizațiilor lor pentru a crește sustenabil, cu crize mai ușor de rezolvat
Am dezvoltat programul pilot pe doi piloni:
- Community Talks – o serie de întâlniri și discuții pe teme legate de creșterea personală și organizațională
- Supercharger – un program de învățare și networking, însoțit de micro-granturi

Community Talks
O serie de șase întâlniri și discuții de cunoaștere și conectare, concentrate pe teme de interes pentru grupuri și organizații din București.
Scopul acestor întâlniri este să ne aducă împreună, să ne inspire, să ne cunoaștem mai bine între noi și să colectăm posibile soluții la problemele care ne țin în loc.
Pentru primele trei întâlniri, care vor avea loc până la finalul lunii iunie 2019, am stabilit temele pe baza nevoilor organizațiilor și grupurilor cu care lucrăm. Locul evenimentelor este V7 Start-up Studio, str. George Enescu nr. 11-11A.
Datele și temele pentru primelor întâlniri Community Talks sunt:
- 22 mai, 18:30 – 21:30, – Cum am grijă de mine ca să pot să mă implic în continuare?
Invitați: Alecsandra Lițu, team coach, The Entrepreneurship Academy și Dragoș Belduganu, Social Engagement Manager, Școala de Valori
- 4 iunie, 18:30-21:30 – Cum am grijă de organizația/grupul din care fac parte?
Invitați: Cristian Lupșa, fondator Decât o Revistă și Magor Csibi, Head of Leadership Practice, Trendconsult
19 iunie, 18:30 – 21:30 – Cum ajung la resursele de care am nevoie?
Invitați: Mădălina Marcu, director dezvoltare resurse, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Andreea Roșca
Pentru fiecare dintre evenimente sunt 35 de locuri disponibile. Înscrierile se fac AICI.
Vă puteți înscrie la unul sau la mai multe evenimente, iar acceptarea participanților se va face în ordinea primirii înscrierilor. Se pot înscrie mai multe persoane din acceași organizație sau din același grup, dar, pentru a asigura șanse echitabile mai multor participanți și pentru a reuși să ne cunoaștem între noi mai mulți, recomandăm să se înscrie maxim 2 persoane din același grup de inițiativă/ organizație la un eveniment.

Supercharger
Un program de învățare, reflecție și teme pentru acasă pentru 12 participanți, care oferă abilități necesare dezvoltării personale și profesionale a liderilor și îi ajută să crească și să-și crească organizațiile sau grupurile.
Participanții selectați în urma apelului de aplicanți vor lua parte la Supercharger, un program de învățare sub forma a 6 ateliere de week-end, cu reflecție și teme pentru acasă. Pe parcursul programului, participanții au acces la micro-granturi în valoare de 1.500 de lei pentru o provocare de dezvoltare organizațională pe care și-o aleg individual (pentru organizația/grupul din care fac parte) sau împreună cu alți participanți, dacă găsesc mize comune pentru colaborare.
Despre programul atelierelor:
30.08-1.09: Valori și stiluri personale de leadership, well-being personal și organizațional
Atelierul care marchează începutul programului de învățare va fi condus de Alecsandra Lițu, team coach The Entrepreneurship Academy și va avea loc la Cabana Izvoranu, comuna Tisanu, județul Buzău.
Detalii despre desfășurare: vineri, 30 august la 14:00 – duminică, 1 septembrie la 16:00.
21-22.09: Viziune, strategie, muncă în echipă. Cum construim și creștem organizația/grupul.
Atelierul va fi condus de Adrian Stanciu, Partener Fondator Maastricht School of Management Romania.
Programul de învățare va avea loc în București pe parcursul a 2 zile: sâmbătă, 21 septembrie între 10:00 – 18:00 și duminică, 22 septembrie între 10:00 – 16:00.
5-6.10: Gândire și design de proiect. Evaluare și analiza impactului.
Atelierul este condus de Corina Angelescu, Learning Designer, Universitatea Alternativă.
Programul de învățare va avea loc în București pe parcursul a 2 zile: sâmbătă, 5 octombrie, între 10:00 – 18:00 și duminică, 6 octombrie între 10:00 – 16:00.
26-27.10: Comunicare. Fundraising
Atelierul de Comunicare este condus de Monica Jitariuc, managing partner MSL The Practice Romania și va avea loc în București, sâmbătă 26 octombrie între 10:00 – 17:00.
Altelierul de Fundraising este condus de Mădălina Marcu, director Dezvoltare Resurse, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și va avea loc în București, duminică 27 octombrie, între 10:00 – 17:00.
9-10.11: Facilitare & organizare comunitară. Advocacy
Atelierul este condus de Oana Preda, director executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe).
Programul de învățare va avea loc în București pe parcursul a 2 zile: sâmbătă, 9 noiembrie, între 10:00 – 17:00 și duminică, 10 noiembrie între 10:00 – 16:00.
23-24.11: Mindset antreprenorial. Gândire critică.
Atelierul de Mindset antreprenorial este condus de Dragoș Nicolaescu și va avea loc în București, sâmbătă 23 noiembrie între 10:00 – 17:00.
Atelierul de Gândire critică este condus de Radu Atanasiu, lector Maastricht School of Management România și va avea loc în București, duminică 24 noiembrie între 10:00 – 17:00.
Odată selectați, participanții trebuie să participe la întregul program de învățare și să lucreze împreună cu echipele lor din organizație/grup temele de casă. În cazuri de forță majoră, este admisă absentarea de la un atelier de weekend, cu condiția ca participantul să trimită un înlocuitor din cadrul organizației/grupului.
Pe parcursul programului de învățare, participanții își pot alege împreună cu echipa lor o provocare care ține de creșterea capacității organizației/grupului din care provin, pe care să o detalieze într-un plan de acțiune pentru perioada ianuarie- aprilie 2020. La finalul programului de învățare, pot primi un micro-grant de 1.500 de lei ca bani de început (seeds money) pentru a-și pune în aplicare planul de acțiune reieșit ca urmare a programului de învățare.