Dana Dobrescu – Communication Manager at Unilever South Central Europe & Media Relations Manager CEE. Dana a dezvoltat și implementat, în ultimii șase ani, strategia de comunicare corporativă și activitățile de public affairs, comunicând activitățile desfășurate sub umbrela sustenabilității, ca parte a strategiei de business.
Are experiență în domeniul comunicării corporative și a făcut parte din echipele de comunicare ale companiilor UPC România, Roșia Montană Gold Corporation, Nuxeo România. De asemenea, a pus bazele departamentului Corporate Communications în cadrul L’Oreal România și a inițiat activitățile de Consumer Advisory.
Diana Culescu – Asociația Peisagiștilor din România
Diana Culescu este peisagist cu peste 10 ani de experiență, principala preocupare profesională fiind reprezentată de spațiului public urban. Sprijină continuu dezvoltarea domeniului în care activeză atât prin implicarea în demersurile generate de Asociația Peisagiștilor din România cât și prin susținerea altor inițiative care vizează îmbunătățirea calității vieții în mediul urban și conștientizarea publicului larg cu privire la problematicile referitoare la peisaj și mediu.
A acceptat invitația de a face parte din juriul Fondului IKEA pentru Mediul Urban deoarece crede cu tărie că încurajarea inițiativelor locale reprezintă un mijloc sustenabil pentru generarea unui spațiu urban de calitate precum și pentru dezvoltarea unor comunități viabile și conștiente de rolul pe care îl au în protejarea mediului înconjurător.
Florin Stoican, Manager Sustenabilitate & Conformitate, IRI Forest Management
Geolog de profesie, Florin Stoican este, din 2003, membru fondator, președinte și coordonator de proiecte în cadrul Asociației Kogayon, ONG de protecție a mediului care a înființat Parcul Național Buila-Vanturarita, în a cărui administrare este implicat. Este și președintele Asociației Parcul Natural Văcăresti, coordonând echipa care a întocmit studiul de fundamentare științifică pentru prima arie naturală protejată a Bucureștiului.
În cei peste 10 ani de activitate, a coordonat peste 20 proiecte în domeniile: managementul ariilor naturale protejate, conservarea geodiversității și biodiversității, educație ecologică, ecoturism,promovare, informare și conștientizare vis-a-vis de problemele de mediu.
Din iunie 2015, este manager de sustenabilitate și conformitate la IRI Forest Management, firma membră a grupului IKEA care se ocupă cu administrarea pădurilor deținute de grup în România. În perioada 2011-2015 a făcut parte din echipa de sustenabilitate a IKEA Trading Area Europa de Sud-Est, între 2006 și 2011 a fost angajat al Administrației Parcului Național Buila-Vanturarita, iar în 2004-2006 specialist tehnic în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale din domeniul refacerii mediului post-minerit.
Mircea Ilie Sustainability Leader, IKEA România
Mircea Ilie are o experiență de peste 13 ani în proiecte de mediu și sociale, lucrând ca voluntar, manager, consultant sau trainer.
În 2006 devine co-fondator al ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, în cadrul căreia se implică în proiecte de împăduriri pe terenuri agricole degradate, educație și conștientizare de mediu, eficiență energetică și energie regenerabilă, antreprenoriat social, reciclare, reducere a impactului de mediu și a amprentei ecologice. Între 2011 și 2014 a activat în Comitetul de Reprezentare al Coaliției pentru Mediu din România, o rețea națională de ONGuri de mediu.
Din 2012 lucrează ca Sustainability Leader în IKEA România, cu responsabilități pe toate componentele sustenabilității unui retailer multinațional: sustenabilitate internă și consum eficient al resurselor, implicare în comunitate, educație, implicarea angajaților, produse și servicii sustenabile pentru clienți.
Inginer al Facultății de Calculatoare a Universității Politehnica București, Mircea este specializat și în Ecologie Sistemică și Sustenabilitate, în urma Masterului absolvit la Universitatea București.
Oana Bitan – Ofițer în domeniile Administrativ și Financiar la Ambasada Suediei
Absolventă a Academiei de Studii Economice București , specializarea finanțe și a unui master în finanțe și investiții, precum și a unei specializări în management profesional la Open University. Are o experiență profesională de peste 10 ani în management financiar, dar și în marketing și organizare evenimente.
„Cred că un gest frumos poate însemna mult pentru cei mai puțin favorizați și de aceea m-am implicat în diverse acțiuni de voluntariat. Mă bucur că am oportunitatea de a face parte din juriul „Fondul IKEA pentru Mediul Urban” pentru că sunt preocupată de problemele actuale de mediu și cred că toți trebuie să ne implicăm în salvarea mediului pentru ca generațiile viitoare să poată avea o “planeta albastra”.
Vera Marin, președinte, Asociația pentru Tranziție Urbană
Vera Marin este arhitect cu specializare în dezvoltare urbană integrată și management de proiect, cadru didactic la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti din 2000, preşedinta Asociaţiei pentru Tranziţie Urbană din 2001, și vicepreședintele Asociației de-a Arhitectură din 2013.
A coordonat numeroase proiecte de cercetare aplicată, dar și proiecte culturale, de educație, de dezvoltare comunitară în relație cu spațiul. Subiectele preferate sunt legate de regenerarea urbană în centre istorice, de spații publice în marile ansambluri de locuințe colective, dar și de bună guvernanța și planificare participativă.
Theodor Nica, Manager Comunicare si Design Interior, IKEA România
Theodor Nica coordonează departamentul de Comunicare si Design Interior (Communication and Interior Design) din cadrul companiei IKEA Romania si este responsabil de calitatea procesului de execuție specific mediilor de comunicare din magazinul IKEA.
Face parte din juriul Fondului IKEA pentru Mediul Urban deoarece este conștient de importanta reactivării spiritului de comunitate al locuitorilor din Bucuresti si își dorește sa facă ceva in acest sens.