Fondul pentru un viitor mai bun în comunități susține oamenii cu inițiativă din Buftea să dezvolte și să implementeze proiecte de îmbunătățire a educației și/sau a mediului pentru creșterea calității vieții locuitorilor. În același timp, ne dorim să creștem capacitatea grupurilor și organizațiilor de a adresa mai bine nevoile comunității locale.

Bugetul total disponibil pentru finanțare este de 237,500 lei, cu care estimăm că vom finanța între 3 și 5 proiecte.

Termenul limită: 4 august 2020, orele 23:59.

Puteți descărca Ghidul aplicantului și alte materiale importante pentru fond de AICI.

Fondul pentru un viitor mai bun în Buftea face parte din programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, ce va oferi finanțare pentru inițiative locale organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ și grupurilor de inițiativă din cinci orașe (Brașov, Cluj, Buftea, Vaslui și Oradea).

Demersul este coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin 5 fundații comunitare din orașele de reședință, respectiv: Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Brașov, Fundația Comunitară Cluj, Fundația Comunitară Iași și Fundația Comunitară Oradea.

DESPRE NOI

Bugetul total disponibil pentru finanțare este de 237,500 lei, din care estimăm că vom finanța între 3 și 5 proiecte ce vor fi implementate până în luna martie 2021. Decizia cu privire la suma acordată fiecărui proiect va fi luată pe baza necesității relevate de bugetul aplicanților. Finanțarea va fi acordată în mai multe tranșe, în urma raportărilor periodice.

ARII DE INTERES ALE FONDULUI

1. EDUCAȚIE

  • Dezvoltarea competențelor digitale pentru elevi și profesori;
  • Dezvoltarea de competențe pentru copii și tineri care să asigure adaptabilitate pe piața forței de muncă (precum: gândire critică, rezolvarea problemelor complexe, științe, autonomie în învățare etc);
  • Încurajarea implicării comunitare și antreprenoriale în rândul copiilor și tinerilor – cu accent pe programe care conferă rolul de coordonatori/ implementatori celor care în mod normal sunt beneficiari;
  • Programe de integrare a familiei în actul educațional pentru a oferi suport elevilor în participarea activă la activitățile educaționale;
  • Activarea de spații comunitare incluzive și sigure de joacă și învățare;
  • Introducerea nonformalului în formal prin utilizarea de instrumente și metode noi,
    adaptate nevoilor de învățare ale copiilor și tinerilor și mediilor contemporane.

2. MEDIU:

  • Reducerea efectelor schimbărilor climatice și adaptarea la acestea;
  • Transport verde și infrastructură de transport alternativ;
  • Gestionarea eficientă a deșeurilor;
  • Amenajarea de spații pentru practicarea sporturilor în aer liber;
  • Amenajarea de spații comunitare verzi și activarea comunității din jurul acestora;
  • Educație pentru mediu;
  • Informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la calitatea aerului.

CUM FUNCȚIONEAZĂ PROCESUL DE APLICAȚII

1.Apel pentru propuneri de idei de proiecte

Între 8 iulie – 4 august 2020, așteptăm idei de proiecte care să aducă soluții la problemele de educație și mediu, descrise în ariile de interes ale fondului. Sau idei care pot pune în valoare oportunitățile din aceste domenii la nivel local, care au potențialul de a aduce împreună comunitățile din orașul Buftea. Pentru înscriere este necesară completarea formularului online, până la data de 4 august 2020.

2. Selecția ideilor de proiecte

Ne dorim să includem în Incubatorul de proiecte toate ideile eligibile. Cu toate acestea, pentru a putea să organizăm incubatorul în parametri optimi, numărul maxim de echipe cu care vom putea lucra în Incubator este de 15. În cazul în care vom primi mai mult de 15 de idei de proiecte, echipa Fundației Comunitare București va face selecția acelor idei care vor intra în Incubator pe baza criteriilor descrise la secțiunea: Selecție.

3. Incubatorul de proiecte

Incubatorul de proiecte este un mecanism de sprijin pentru organizațiile și grupurile de inițiativă de a-și dezvolta ideea într-un proiect fezabil, cu șanse de finanțare. De asemenea, rolul incubatorului este și acela de a aduce împreună echipele care au idei pentru Buftea pentru a crea posibile sinergii în planificarea  de proiecte.

Durează 3 săptămâni (10-28 august 2020) și cuprinde o serie de ateliere de lucru, de provocări, quiz-uri și teme, precum și spațiu de lucru împreună, feedback de la persoane resursă, precum și feedback de la ceilalți participanți. Întregul proces se va desfășura online, pe platforme de video-conferință și alte platforme online care permit colaborarea și co-crearea de conținut. Pe parcursul celor trei săptămâni, echipa de proiect va lucra la planificarea și scrierea propunerii de proiect într-un formular mai detaliat, pus la dispoziție de Fundația Comunitară București.

Programul sesiunilor din cadrul Incubatorului de proiecte este:

11 august 2020 – Întâlnire de cunoaștere a tuturor participanților și a persoanelor resursă care îi vor ajuta cu informații și feedback pe parcursul incubatorului – online, între orele 16:00 – 19:30

13 august 2020 – Atelier de project planning/thinking.Care sunt etapele cele mai importante ale planificării unui proiect? Cum pozitivăm arborele problemei? – online, între orele 17:00 – 19:30

18 august 2020 – Analiza stakeholderilor/părților interesate. Cum ne asigurăm că-i ținem implicați pe toți actorii interesați în planificarea și implementarea proiectului, pentru a ajunge la schimbările pe  care ni le-am propus? – online, între orele 17:00 – 19:30.

20 august 2020 – Comunicare și outreach. Cum comunicăm proiectul, astfel încât să ajungem la grupurile țintă care ne interesează? – online, între orele 17:00 – 19:30.

ATELIERE OPȚIONALE
Pentru cine simte nevoia să intre în mai multe detalii , se vor mai organiza 2 ateliere opționale, ale căror date le vom stabili împreună cu participanții:
1. Cum ajung mai eficient la publicul țintă?
2. Cum îmi construiesc bugetul și principii de management financiar?

24 – 27 august 2020 – Sesiuni de feedback pe proiect de la persoane resursă – echipele de proiect își pot alege ziua de discuții și feedback pe propunerile de proiect de comun acord cu persoana resursă.

28 august 2020 – Atelier de peer-feedback pe proiecte. Echipele de proiect își vor da feedback reciproc pe propunerile proprii de proiecte, într-un proces facilitat – online, între orele 16:00 – 19:00.

4. Depunerea propunerilor de proiecte detaliate și selecția proiectelor pentru finanțare

Propunerile detaliate de proiecte, rezultate în urma Incubatorului de proiecte vor fi depuse online până pe 1 septembrie 2020 și vor fi evaluate de juriul fondului pe baza criteriilor descrise la secțiunea: Selecție. Anunțarea proiectelor selectate pentru finanțare va fi făcută pe 16 septembrie 2020.

CE PROIECTE CĂUTĂM?

Exemple de proiecte ce POT fi finanțate (lista de mai jos este doar orientativă, nu este exhaustivă):
Salutăm proiectele care pot fi crescute la o scară mai mare pentru mai mult impact, ușor transferabile și repetabile. Căutăm inițiative mici și mari, deopotrivă, care au capacitatea de a influența grupuri extinse și chiar întregi comunități, precum:

  • Proiecte de activare a spațiilor comunitare prin activități de învățare și joacă, pe termen lung;
  • Proiecte/ proiecte de amenajare/ reamenajare a unor spații verzi, cu activarea comunității locale;
  • Proiecte de voluntariat de lungă durată, în cartier, care transformă copiii și tinerii din cartierele orașului Buftea din beneficiari ai programelor în implementatori/ mici antreprenori locali;
  • Proiecte de dezvoltare a empatiei, autonomiei în învățare și/sau gândirii critice care să producă rezultate măsurabile în rândul copiilor și tinerilor provenind din medii vulnerabile;
  • Proiecte de amenajare a spațiilor pentru desfășurarea sporturilor în aer liber și de educație pentru mediu;
  • Proiecte de formare și suport a părinților și/ sau profesorilor pentru lucrul cu copii cu cerințe educaționale speciale, a copiilor cu IQ sub medie sau peste medie, care pot fi ușor replicabile;
  • Proiecte de formare pentru elevi, părinți și profesori pentru dezvoltarea de competențe digitale și pentru gamificarea conținuturilor.

Exemple de proiecte care NU sunt de interes pentru Fond (lista de mai jos este doar orientativă, nu este exhaustivă):

  • Ateliere/ activități educaționale punctuale care nu au altă finalitate decât ocuparea timpului, cu excepția contextului în care acestea fac parte dintr-un program mai larg, care oferă alternativă la petrecerea timpului în medii nocive (ex. contexte violente/ abuzive, în stradă etc.);
  • Exclusiv realizarea de platforme digitale;
  • Activități punctuale de învățare care nu implică educabilul într-un program recurent de învățare;
  • Conferințe, seminarii și ateliere pedagogice care nu urmăresc în mod activ aplicarea ulterioară a  celor învățate.
  • Igienizări punctuale de spații neînsoțite de un program de educare a populației;
  • Proiecte de dotare a școlilor cu echipamente/ tehnologie neînsoțite de un program de formare pentru utilizarea acestora și urmărirea aplicării în practică a celor învățate.

Finanțările sunt oferite de compania Lidl România.
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate.
Aceasta este metoda companiei de a-și îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura un viitor mai bun pentru societate și mediu. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, concentrându-se pe 5 piloni de activitate: sortimentul de
produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.

Fondul este gestionat de Fundația Comunitară București
Fundația pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În opt ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 400 de proiecte și burse din București și Ilfov. Suma pe care am investit-o împreună în orașul nostru este de peste 1,5 milioane de euro (7,09 milioane de lei).
Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.

CINE POATE APLICA

Ideile de proiectele pot fi depuse de organizații non-guvernamentale, neafiliate politic sau grupuri de inițiativă care vor desfășura activitățile propuse în orașul Buftea.

Un grup de inițiativă este un grup fără personalitate juridică, compus din minimum 3 persoane individuale care au o viziune comună își asumă împreună planificarea și implementarea unui proiect.

Încurajăm în mod deosebit aplicanți care locuiesc și/sau lucrează în Buftea, dar sunt bineveniți toți aplicanții activi în București și Ilfov care au dezvoltat relații cu parteneri din Buftea și/sau pot implica activ comunitatea locală din Buftea în implementarea proiectelor.

Nu sunt eligibili să participe angajații Lidl Romania sau ai organizațiilor afiliate, și nici alți membri de gradul I și II ai familiilor acestora (copii, părinți, frați/surori, soț/soție ai angajaților Lidl Romania).

SELECȚIE

Aplicațiile la Fond vor trece prin următoarele etape de selecție:

Verificarea eligibilității ideilor de proiect, pentru înscrierea în Incubatorul de proiecte va fi realizată de către Fundația Comunitară București și se va face astfel:
(1) Formularul de înscriere idee de proiect – formular online pus la dispoziție de către Fundația  Comunitară București

  • completat în limba română;
  • completat integral, la toate secțiunile sale (acolo unde o secțiune nu se aplică proiectului, se va face mențiunea N/A).

(2) Coordonatorul de proiect:

  • vârsta minimă 18 ani;
  • nu aplică la această finanțare ca reprezentant al unei organizații politice, instituții publice sau societăți cu caracter comercial, cu excepția întreprinderilor sociale;
  • nu a fost condamnat penal sau civil și nu se află sub anchetă judiciară în vederea determinării (ne)vinovăției.

(3) Ideea de proiect:

  • Este de interes general și nu realizează activități cu scop comercial sau de natură politică;
  • Nu realizează activități sau susține cauze care aduc atingere sau discriminează pe considerente de etnie, rasă, sex, orientare sexuală, religie, capacități fizice sau psihice sau apartenența la una sau mai multe categorii sociale sau economice;
  • Activitățile proiectului se încadrează în obiectivele generale și ariile de interes ale fondului;
  • Toate activitățile propuse se vor desfășura în orașul Buftea, Ilfov;
  • Permite implicarea activă a membrilor comunității în dezvoltarea, realizarea sau utilizarea proiectului.

În cazul în care vom primi mai mult de 15 idei de proiecte, echipa Fundației Comunitare București va face selecția acelor idei care vor intra în Incubator, pe baza următoarelor criterii

  • Problema (oportunitatea) este descrisă clar și este resimțită de o parte cât mai mare din comunitatea locală sau din beneficiarii organizației/grupului;
  • Soluția descrisă este de folos pentru o parte largă din comunitate și este acceptată de aceasta;
  • Motivația organizației/grupului de inițiativă care propune ideea de proiect de a implementa soluția propusă;
  • Capacitatea organizației/grupului de inițiativă de a dezvolta un proiect fezabil și de a-l pune în practică.

Selecția proiectelor care vor fi finanțate pentru implementare, pe o perioadă de 6 luni, se va realiza de către juriul fondului pe baza următoarelor criterii:

  • Relevanță (proiectul contribuie prin obiectivele sale la realizarea obiectivelor Fondului pentru un viitor mai bun în comunități);
  • Metodologie (activitățile sunt descrise detaliat, modul de implementare este clar prezentat, proiectul conduce la realizarea obiectivelor descrise și a schimbărilor așteptate);
  • Coerenţă (obiectivele, activitățile, rezultatele, comunicarea lor și bugetul proiectului sunt bine corelate);
  • Eficiență (resursele financiare și umane sunt alocate rațional, bugetul este realist, detaliat și permite atingerea rezultatelor propuse);
  • Capacitate (echipa de proiect are capacitatea de a desfășura proiectul în toate etapele sale: implementarea și evaluarea proiectului, managementul bugetului);
  • Participativitate (comunitatea/grupul țintă vizat este implicat(ă) activ în implementarea unor activități ale proiectului);
  • Transferabilitate și scalabilitate (proiectul este ușor transferabil, repetabil și versatil, cu posibilitatea de a implica comunități mai numeroase sau mai extinse geografic);
  • Contribuție vizibilă la schimbări (proiectul vizează producerea de rezultate concrete – fie ele vizibile/materiale, fie ele nemateriale, dar demonstrabile și măsurabile);
  • Relevanța soluției pentru rezolvarea problemei (soluția propusă prin proiect adresează direct cauzele problemei identificate).

În măsura în care juriul consideră necesar, Fundația Comunitară București poate decide organizarea de interviuri individuale de selecție cu echipele care au depus proiectele aflate pe o listă scurtă.

APLICĂ

Etapele depunerii unei propuneri de idei de proiect

Materialele auxiliare disponibile pentru completarea proiectului

Înainte de a începe să scrieți proiectul, asigurați-vă că descărcați și parcurgeți documentele din arhiva “Materiale auxiliare” de AICI.

În arhiva “Materiale auxiliare” veți găsi următoarele documente:

  • acest ghid al aplicantului, în format pdf;
  • formularul de aplicație, în format word;
  • modelul de Arbore al problemei, în format word – acest model trebuie completat cu problema principală la rezolvarea căreia vreți să contribuiți cu ideea voastră de proiect, cel mult 3 cauze ale acestei probleme și cel mult 3 efecte ale acesteia; formularul work completat trebuie și el încărcat la secțiunea aferentă din cadrul formularului online, înainte de a trimite formularul în evaluare;
  • un scurt material despre ce înseamnă Arborele problemei pentru un proiect care să vă ajute în dezvoltarea arborelui problemei pentru ideea voastră de proiect, în format pdf;
  • instrucțiuni de folosire a platformei de înregistrare a aplicațiilor, în format pdf.

 

Pentru a putea înscrie o idee de proiect trebuie să:

  1. Vă creați un cont de utilizator accesând http://www.bucuresti.grantmanager.ro
  2. Pentru a vă crea cont, în meniul Autentificare utilizatori, dați clic pe butonul Creează un cont nou
  3. Completați formularul de înregistrare cu datele personale și apăsați butonul de la final Creează un cont cont. Veți primi un email de bun-venit și un link valabil pentru o singură accesare, pe care trebuie să intrați pentru a vă seta parola.
  4. Pentru a intra în cont oricând după ce v-ați delogat, completați câmpurile cu numele de utilizator pe care vi l-ați ales și parola, în meniul din dreapta Autentificare utilizatori.

 

Înscrierea proiectului pe platformă

Pentru a putea înscrie un proiect trebuie să vă fi creat înainte un cont de utilizator (vezi mai sus).

Odată autentificat, veți vedea Fondurile disponibile în pagina principală sau în meniul de sus Fonduri. Selectați Fondul pentru un viitor mai bun și vă apare formularul de înscriere a ideii de proiect pe care trebuie să-l completați.

Când începeți să completați formularul și îl salvați, dacă ieșiți din cont sau vă delogați din platformă, veți regăsi formularul de proiect la care lucrați, după relogare, accesând meniul Start. Pentru a continua completarea aplicației, apăsați pe titlul programului la care vreți să aplicați și vi se va deschide ultima variantă salvată a formularului pe care ați început să-l completați

Pentru  a trimite formularul completat pentru evaluare (ATENȚIE! până cel târziu la 4 august 2020, ora 23:59) apăsați pe butonul “Trimite”. O dată trimis în evaluare, formularul nu mai poate fi modificat; acesta poate doar să fie vizualizat.

Pentru ușurință, vă recomandăm să scrieți aplicația în formularul Word din arhiva de Materiale auxiliare, înainte de a o încărca pe platformă.

Completarea aplicației de proiect pe platformă – formular predefinit online:

  • Formularul se poate completa doar după logare.
  • Formularul se completează integral în limba română. El poate fi completat în mai multe etape. Este important să salvați informațiile completate de fiecare dată înainte de a ieși din cont, dar și în mod periodic, dacă păstrați aplicația deschisă mai mult timp.
  • Nu depășiți numărul de caractere menționat la fiecare secțiune.
  • La evaluare vom lua în considerare doar formularele depuse până la data de 4 august 2020, ora 23:59.
JURIU

Cristina Hanganu, Director Comunicare & CSR, Lidl. Cristina este un comunicator care crede cu tărie în construirea unor businessuri sustenabile și în comunicarea lor în mod autentic. Și-a început cariera acum mai bine de 20 de ani și a acumulat experiență atât în strategie, relații cu media, comunicare internă, employer branding, BTL, CSR cât și în relații cu sindicatele. A fost succesiv Director de comunicare la CONNEX și pentru Michelin România și Balcani, sau pentru grupuri puternice de media precum Media Pro și Intact Media Group. Și-a completat experiența și cu două interludii în agenții. De peste trei ani și jumătate este Director de Comunicare & CSR la Lidl
România și coordonează activitățile de corporate communication și PR, social media, comunicare internă, employer branding și CSR.

Traian Brumă, Learning Arhitect. Traian este co-fondatorul Universității Alternative, o comunitate dedicată învățării libere din care, în cei 10 ani de existență, au făcut parte peste 600 de tineri. Începând cu 2015, Traian a călătorit fără întrerupere timp de 2 ani în 19 țări și a vizitat câteva zeci de universități alternative și proiecte sociale pentru a documenta o carte despre universități auto guvernate de studenți.

Marinela Panaite, jurnalistă, activistă pentru drepturile mamelor minore la Asociația Dream Project, pe care a și fondat-o, și organizator comunitar la Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff. Crede că adevărata putere este a cetățeanului responsabil și activ, iar viitorul aparține comunităților.

Mihai Toader Pasti, co-fondator și General Manager la EFdeN. Mihai  își pune energia în crearea de locuințe sustenabile la preț accesibil. Deocamdată sunt doar prototipuri, precum casele ce produc mai multă energie electrică decât consumă, cu care Asociația EFdeN a ajuns de două ori în finala competiției universitare internaționale Solar Decathlon. În același sens a co-fondat energiaTa pentru încurajarea prosumatorilor în România și este pasionat de arhitectură, inginerie și design de produs.

Robert Nagy, Director Centru Cultural Buftea. Robert a fost solist al Operelor din Cluj, Timișoara și București, laureat cu Marele Premiu la prima ediție a Concursului Internațional de Canto ”Traian Grozăvescu” și decorat pentru merite deosebite de Președinția României cu Ordinul ”Meritul
Cultural” în grad de Cavaler. De 3 ani este director al Centrului Cultural Buftea și cunoaște  comunitatea locală și provocările cu care se confruntă aceasta.

Decizia juriului de a nu acorda finanţare unor idei de proiect este definitivă şi nu poate fi contestată de aplicanți.

Politica de evitare a conflictului de interese
Membrii juriului nu pot aplica în competiție, direct sau indirect. În măsura în care un membru al juriului este direct interesat de unul dintre proiecte, se va abține de la punctare și dezbateri în ceea ce privește proiectul respectiv.

CALENDAR

Calendarul fondului:

8 iulie 2020 – lansarea apelului de idei de proiecte

4 august 2020, ora 23:59 – încheierea perioadei de primire a ideilor de proiecte

În perioada apelului de idei de proiecte, organizăm sesiuni de discuții cu potențialii aplicanți pentru dezvoltarea ideilor lor de proiect și orice alte întrebări. Sesiunile vor avea loc online astfel:

  • 15 iulie 2020, interval orar 16:00 – 18:00;
  • 22 iulie 2020, interval orar 16:00 – 18:00;
  • 29 iulie 2020, interval orar 16:00 – 18:00.

Pentru a participa la aceste sesiuni, vă rugăm să trimiteți email de programare la ana.mircioaga@fundatiacomunitarabucuresti.ro

5-7 august 2020 – verificarea eligibilității ideilor de proiecte și, pentru cazul în care vor fi mai mult de 15 idei de proiecte, selecția celor care vor intra în Incubatorul de proiecte.

7 august 2020 – anunțarea ideilor de proiecte care intră în Incubator

10-28 august 2020 – desfășurarea Incubatorului de proiecte:

  1. Întâlnire de cunoaștere a tuturor participanților – 11 august 2020
  2. Atelier de project planning/thinking – 13 august 2020
  3. Analiza stakeholderilor/părților interesate – 18 august 2020
  4. Comunicare și outreach – 20 august 2020
  5. Sesiuni de feedback pe proiecte de la persoane resursă – 24 – 27 august 2020
  6. Atelier de peer-feedback pe proiecte – 28 august 2020

2 septembrie 2020 – încheierea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte detaliate

2- 16 septembrie 2020 – selecția proiectelor care vor fi finanțate, inclusiv interviuri (dacă va fi cazul)

final de septembrie 2020 – contractarea proiectelor finanțate

octombrie 2020 – martie 2021 – implementarea proiectelor finanțate

31 martie 2021 – raportarea finală a rezultatelor proiectelor finanțate

*Organizatorii pot decide oricând modificarea calendarului, prin înștiințarea scrisă, în prealabil,
publicată pe website-ul: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro și transmisă participanților la program prin email.

PROIECTE FINANŢATE

BufKids. Lumea se deschide, proiect al Asociației Hercules, finanțat cu un buget de 70.000 lei

În contextul pandemiei, Asociația Hercules va transforma centrul de zi BufKids într-un centru de educație online și offline, care să ofere celor 50 de copii vulnerabili din Buftea cu care lucrează șansa de a-și continua educația și de a nu rămâne în urmă. Pe lângă after-school, ateliere educaționale și de socializare, consiliere psihologică, copiii care nu au acces la tehnologie acasă, vor găsi la BufKids o clasă dotată cu tablete/ laptopuri conectate la internet, imprimantă, videoproiector. În activitățile de dezvoltare pentru copii, Asociația Hercules își propune să-i implice pe părinți și pe câțiva dintre profesorii de la școală.

Laboratorul verde Buftea, proiect al Asociației CSR Nest, finanțat cu un buget de 50.500 lei

Este un proiect-pilot care va contribui la îmbunătățirea peisajului urban din Buftea prin realizarea a două grădini urbane recreativ-terapeutice, utilizând resursele din comunitate, în spiritul economiei circulare. Grădinile vor fi amplasate lângă Palatul Copiilor și Elevilor Ilfov și Clubul Pensionarilor din Buftea și vor reutiliza apa pluvială pentru irigarea grădinilor, precum și resturile vegetale, transformate în compost, ca fertilizator pentru plante. Locuitorii bufteni se vor familiariza cu grădinăritul urban, cu colectarea deșeurilor compostabile și utilizarea compostului ca fertilizant natural. Implicarea în creșterea acestor grădini și frecventarea lor vor conduce la dezvoltarea unui nou spirit comunitar în oraș.


Mă educ pentru viitor, proiect al Asociației Rubik, finanțat cu un buget de 47.000 lei

Proiectul își propune să creeze o comunitate de învățare cu 40 de elevi din Buftea, pe care îi va susține cu ateliere, cursuri și o tabără urbană  pentru dezvoltarea unor competențe pentru viitor și instrumente pe care le pot folosi atât în procesul de învățare zilnic din cadrul școlii, dar și ulterior în viața de adult. De asemenea, echipa proiectului vizează formarea a 30 de cadre didactice pentru utilizarea la clasă de metode și instrumente alternative non-formale de învățare care să le ajute să susțină cursuri într-o manieră experiențială, practică și să poată ajuta mai departe dezvoltarea acestor competențe de viitor în rândul copiilor.

 

Resursele viitorului, proiect al Junior Achievement România, finanțat cu un buget de 40.000 lei

Proiectul promovează educația pentru economie circulară și utilizarea responsabilă a resurselor în rândul elevilor de gimnaziu și liceu din Buftea, prin dezvoltarea unui model hybrid learning, cu resurse ITC minime și adaptabil unui spectru larg de posibilități de învățare: sincron (la școala sau în online) și asincron (resurse digitale interactive, cu feedback imediat). 200 de elevi de gimnaziu și liceu din Buftea și profesorii lor vor avea acces la kit-uri educaționale cu conținut practic și interactiv pe teme de mediu și resurse pe care să le poată folosi în sistemul hibrid de învățare, iar 50 dintre ei vor participa la Digital Innovation Camp, unde, sub îndrumarea profesioniștilor, își folosesc creativitatea și cunoștințele dobândite pentru a găsi și propune soluții concrete și inovatoare pentru o problemă reală de consum și reintroducere în circuitul economic din Buftea.

 

Și eu pot, ajută-mă să reușesc, proiect al grupului de inițiativă ”Împreună pentru că ne pasă!”, finanțat cu un buget de 30.000 lei

Proiectul își propune să ofere consiliere vocațională, modele de meserii și experimentarea acestor meserii pentru 50 de elevi de gimnaziu și liceu cu cerințe educaționale speciale sau care provin din medii vulnerabile, pentru a le crește șansele de a-și continua școala și apoi de integrare pe piața muncii. Activitățile vor aduce împreună copiii, părinții și o parte dintre profesorii lor, precum și profesioniști care să le povestească copiilor despre meseriile lor, să le demonstreze cum se fac și să lucreze cu ei dacă sunt interesați să încerce.  Grupul de inițiativă este format dintr-un consilier vocațional și profesor de sprijin, un asistent social și o persoană implicată activ în activități de educație/terapie prin artă pentru copii cu CES.

CONTACT

Fundația Comunitară București
Calea Griviței 26F, Sector 1, București

Pentru întrebări legate de program și de procesul de aplicare, o poți contacta pe
Ana Mircioagă, Grants Coordinator, la ana.mircioaga@fundatiacomunitarabucuresti.ro
 0730179997

Disclaimer

Fundația Comunitară București garantează confidențialitatea datelor personale ale tuturor participanților la acest program, prelucrează datele cu caracter personal doar  în scopul identificării participanților la program și contactării câștigătorilor în vederea acordării finanțării specificate în Ghidul de finanțare al acestui program. Datele stocate vor fi păstrate pe perioada derulării programului de finanțare.

Participanții la program, în calitate de persoane vizate, au, conform Legii 677/2001 și a Legii 190/2018, următoarele drepturi: Dreptul la informare – puteți solicita informații privind activitățile de prelucrare a datelor dumneavoastră personale; Dreptul la rectificare – puteți rectifica datele personale inexacte sau le puteți completa; Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – puteți obține ștergerea datelor, în cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legală sau în alte cazuri prevăzute de lege; Dreptul la restricționarea prelucrării – puteți solicita restricționarea prelucrării în cazul în care contestați exactitatea datelor, precum și în alte cazuri prevăzute de lege; Dreptul de opoziție – puteți să vă opuneți prelucrărilor de date; Dreptul de a depune plângere – puteți depune plângere față de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal; Dreptul de retragere a consimțământului – în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul dumneavoastră, vi-l puteți retrage oricând. Retragerea consimțământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând în continuare valabilă; Retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării în baza consimțământului acordat înainte de retragerea acestuia.

Pentru exercitarea acestor drepturi participantul la program se poate adresa Fundației Comunitare București, la adresa Calea Griviței nr.26F, sector 1, București, office@fundatiacomunitarabucuresti.rowww.fundatiacomunitarabucuresti.ro