!!! Ca urmare a situației pandemice, ediția demonstrativă, programată inițial pe 8 mai, nu se poate ține. Împreună cu Asociația Corporeanima am reprogramat evenimentul demonstrativ pe 12 iunie, ceea ce modifică calendarul de lansare și primire a aplicațiilor. Lansăm programul pe 13 mai 2021.

Jocurile cartierului

Programul “Sportul pentru toți”, inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca bucureșteni de toate vârstele să poată practica sport.

Pilonul Jocurile cartierului susține organizații sau grupuri de inițiativă din București să dezvolte o atitudine constructivă față de sport și să dezvolte spiritul comunitar în cartierele din oraș.

Bugetul total al acestui pilon este de 15.000 euro, cu care estimăm că vom finanța 3-4 proiecte pentru organizarea de evenimente comunitare de sport pentru toți în cartierele din București, din care 5.000 euro vor susține ediția pilot pe care o desfășoară Asociația Corporeanima în perioada 8-15 mai (pentru a oferi suport celor care își doresc să organizeze un astfel de eveniment la ei în cartier).

Proiectele vor fi desemnate câștigătoare în urma unui proces de selecție ce cuprinde următoarele etape: preselecția ideilor de proiect în baza criteriilor de eligibilitate, selecția realizată de către un juriu independent și interviuri cu aplicanții de pe lista scurtă.

Apelul de proiecte va fi lansat la începutul lunii aprilie 2021.

DESPRE NOI

DESPRE PILONUL JOCURILE CARTIERULUI

***

Pilonul “Jocurile cartierului” susține organizații sau grupuri de inițiativă din București să dezvolte o atitudine constructivă față de sport și să dezvolte spiritul comunitar în cartierele din oraș. Pilonul își dorește să încurajeze comunitatea să ia în stăpânire un spațiu public pentru realizarea de diverse activități sportive, creând astfel o mediu propice de practicare a sportului și de a aduce împreună copiii și adulții, care vor învăța unii de la alții să se bucure de mișcare.

Bugetul total al acestui pilon este de 15.000 euro, cu care ne propunem să finanțăm 3-5 organizații sau grupuri de inițiativă pentru organizarea de evenimente comunitare de sport pentru toți în cartierele din București.

Conceptul de “Jocurile cartierului” a fost pus în practică încă din anul 2011, de către Asociația Corporeanima. În cadrul programului, susținem organizarea unei noi ediții, pe 12 iunie 2021, în cartierul Costeasca, pentru a oferi exemplu și suport celor care își doresc să organizeze un eveniment de acest tip la ei în cartier.

În acest sens, Asociația Corporeanima va beneficia de o finanțare de 5.000 euro din bugetul total al pilonului, pentru organizarea acestei ediții pilot a “Jocurilor cartierului”.

***

Finanțările sunt oferite de compania Decathlon România

Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente sportive ce respectă cele mai înalte standarde de calitate și inovație din domeniu. La nivel național, Decathlon reunește peste 1200 de colaboratori, într-o rețea de 28 de magazine, la care se adaugă platforma online decathlon.ro. Magazinul include produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Kipsta, Nabaiji, Oxelo, Domyos, Btwin sau Kalenji, cu un raport excelent calitate – preț.

Decathlon comercializează și articole cu eticheta Fabricat în România, produse fabricate în cele 3 unități de producție din țară: București, Timișoara și Reșița. În cadrul acestora sunt produse echipamente sportive marcă proprie pentru drumeții montane și trekking, precum încălțăminte, dar și articole textile pentru ciclism și biciclete pentru adulți și copii, pentru ciclism, triatlon, sporturi de echipă.

Programul este gestionat de Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 9 ani, a finanțat peste 500 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu peste 2,1 milioane de euro (10,687 milioane de RON). Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro  Pentru întrebări legate de aplicație, ne puteți contacta la adresa cristina@fundatiacomunitarabucuresti.ro.

CINE POATE APLICA

Organizații non-guvernamentale, neafiliate politic, sau grupuri de inițiativă locale care vor desfășura activitățile propuse într-unul din cartierele Bucureștiului. Un grup de inițiativă este un grup fără personalitate juridică, compus din minimum 3 persoane individuale care își asumă împreună planificarea și implementarea unui proiect.

Nu sunt eligibili să aplice angajații Decathlon sau ai organizațiilor afiliate, și nici alți membri de gradul I și II ai familiilor acestora (copii, părinți, frați/surori, soț/soție ai angajaților Decathlon).

SELECȚIE

Aplicațiile la Programul de finanțare vor trece prin următoarele etape de selecție:

Verificarea eligibilității ideilor de proiect pentru înscrierea în programul de finanțare va fi realizată de către Fundația Comunitară București și se va face astfel:

(1) Formularul de înscriere proiect   – formular online pus la dispoziție de către Finanțator

• completat în limba română
  • completat integral, la toate secțiunile sale (acolo unde o secțiune nu se aplică se va face mențiunea N/A).

(2) Coordonatorul de proiect:

• vârsta minimă 18 ani;
  • este stabilit cu domiciliul sau desfășoară cel puțin o activitate profesională în București;
  • nu aplică la această finanțare ca reprezentant al unei organizații politice sau societate cu caracter comercial.

(3) Proiectul:

• se referă la organizarea evenimentelor de tipul Jocurile cartierului într-unul din cartierele din București;
  • este de interes general și nu realizează activități de natură politică;
  • nu realizează activități sau susține cauze care aduc atingere sau discriminează pe considerente de etnie, rasă, sex, orientare sexuală, religie, capacități fizice sau psihice sau apartenența la una sau mai multe categorii sociale sau economice.

Selecția proiectelor care vor fi finanțate pentru implementare, se va realiza de către juriul programului de finanțare pe baza criteriilor de selecție ce vor fi publicate pe website-ul pilonului Jocurile cartierului începând cu 13 mai 2021.

APLICĂ

Aplicațiile la acest Program vor trece prin următoarele etape de selecție:

1. Înscrierea propunerii de proiect prin completarea unui formular – format predefinit online, pus la dispoziție de către Finanțator (începând cu 13 mai 2021);
  2. Preselecția proiectelor depuse în funcție de criteriile de eligibilitate, realizată de Fundația Comunitară București;
  3. Selecția proiectelor realizată de către un juriu independent;
  4. Organizarea de interviuri finale de selecție cu aplicanții de pe o listă scurtă, dacă juriul consideră necesar.

După aceste etape, selecția proiectelor este considerată finală și proiectele câștigătoare vor fi făcute publice.

Detaliile despre etapele depunerii propunerilor de proiecte vor fi publicate aici începând cu 13 mai 2021.

JURIU

Selecția proiectelor este realizată de un juriu independent, diferit pentru fiecare pilon de finanțare. Juriul este format din persoane cu experiență în domeniile pilonilor de finanțare (de la experți în construcții, la specialiști în lucrul cu comunitățile), dar și un reprezentant Decathlon România;

Detaliile legate de juriul pilonului Jocurile cartierului vor fi publicate pe această pagină începând cu data de 13 mai 2021.

CALENDAR

Calendarul general al pilonului Jocurile cartierului este redat mai jos.

• Lansarea apelului de propuneri de proiecte: 13 mai 2021
    • Ediția pilot Jocurile cartierului în cartierul Costeasca: 12 iunie 2021
    • Închiderea perioadei de înscriere a propunerilor de proiect: 17 iunie  2021, ora 18:00
    • Selecția proiectelor eligibile: iunie 2021
    • Anunțarea proiectelor câștigătoare: 9 iulie 2021
    • Contractare proiecte câștigătoare: până pe 16 iulie 2021
    • Training proiecte câștigătoare: 16 iulie 2021
    • Implementarea proiectelor: august – octombrie  2021
    • Raportare finală: octombrie – noiembrie 2021

Calendarul complet și detaliat va fi publicat pe site-ul pilonului Jocurile cartierului începând cu data de 13 mai 2021.

PROIECTE FINANŢATE

Căutăm să finanțăm 3-5 proiecte de organizare de evenimente comunitare de sport pentru toți în cartiere din București. Apelul de proiecte va fi lansat la începutul lunii aprilie, iar proiectele propuse spre finanțare vor fi anunțate la finalul lunii iunie, conform calendarului complet ce va fi publicat pe site-ul pilonului Jocurile cartierului începând cu data de 13 mai 2021.

Fundația Comunitară București
Strada Gina Patrichi, Nr. 6, sector 1, Bucuresti

Contactați-ne pentru întrebări legate de aplicație:

Cristina Văileanu
cristina.vaileanu[at]fundatiacomunitarabucuresti.ro